Recept
« Terug naar recepten
Mosselen pizzaiola
PT30M
Mosselen pizzaiola
Een heerlijk mosselen pizzaiola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen pizzaiola te bereiden
Schil de tomaten door ze even onder te dompelen in kokend water. Ontpit en snij het vruchtvlees in blokjes.
Zet een pot op het vuur. Giet er een scheutje Solo Vloeibaar in en laat daar de fijngehakte knoflook 30 seconden in opbakken. Voeg dan de tomaten toe. De geconcentreerde tomatenpuree mag er ook bij. Kruid uitvoerig met peper. Laat 20 minuten stevig koken zonder deksel zodat de saus mooi bindt en dik wordt.
Maak de mosselen goed schoon en was ze drie keer in koud gezouten water.
Hak de ui en de selder in grove stukken. Bak 5 minuten in een grote pot in wat Solo Vloeibaar en 4 eetlepels water.
Doe de mosselen in de pot en meng. Giet de witte wijn bij de mosselen en kruid uitvoerig met peper. Kook ze 7 tot 8 minuten onder deksel op maximaal vuur. Schud de pot na 4 minuten even op.
Schep de mosselen met een schuimspaan over in een grote warme serveerpot. Hou even warm in een lauwe oven op 80°C.
Zeef het mosselsap en giet het bij de tomatensaus. Laat op hoog vuur inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is.
Voeg de oregano, de kappertjes en de gehakte peterselie bij de saus. Meng en giet de saus over de warme mosselen. Serveer.
Zet een pot op het vuur. Giet er een scheutje Solo Vloeibaar in en laat daar de fijngehakte knoflook 30 seconden in opbakken. Voeg dan de tomaten toe. De geconcentreerde tomatenpuree mag er ook bij. Kruid uitvoerig met peper. Laat 20 minuten stevig koken zonder deksel zodat de saus mooi bindt en dik wordt.
Maak de mosselen goed schoon en was ze drie keer in koud gezouten water.
Hak de ui en de selder in grove stukken. Bak 5 minuten in een grote pot in wat Solo Vloeibaar en 4 eetlepels water.
Doe de mosselen in de pot en meng. Giet de witte wijn bij de mosselen en kruid uitvoerig met peper. Kook ze 7 tot 8 minuten onder deksel op maximaal vuur. Schud de pot na 4 minuten even op.
Schep de mosselen met een schuimspaan over in een grote warme serveerpot. Hou even warm in een lauwe oven op 80°C.
Zeef het mosselsap en giet het bij de tomatensaus. Laat op hoog vuur inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is.
Voeg de oregano, de kappertjes en de gehakte peterselie bij de saus. Meng en giet de saus over de warme mosselen. Serveer.