Recept
« Terug naar recepten
Mosselsaus
PT10M
Mosselsaus
Een heerlijk mosselsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kees de hond
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Grootmoeders grote keukenboek
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselsaus te bereiden
Smelt de boter, roer de bloem erdoor en, onder voortdurend roeren, beetje bij beetje het mosselwater. Laat de saus binden. Roer de mosterd erdoor en zorg dat die gelijkmatig wordt verdeeld. Maak de saus op smaak met een scheutje witte wijn en wat citroensap. Garneer de saus met fijngeknipte peterselie.