Recept
« Terug naar recepten
Mosselsoep met sherry en saffraan
PT60M
Mosselsoep met sherry en saffraan
Een heerlijk mosselsoep met sherry en saffraan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselsoep met sherry en saffraan te bereiden
Snijd de ui,prei,winterwortel en venkel grof en fruit de groenten in de boter zonder ze te laten kleuren.Voeg de peterselie,selderij,gesnipperde knoflook,laurier en tijm toe en laat even mee fruiten.Giet er de helft van de witte wijn bij en laat 10 minuten op klein vuur trekken in gesloten pan.Maak de mosselen schoon.Doe de mosselen met ruim aan hangend water bij de groenten,strooi de mosselkruiden en wat peper erover en giet de rest van de wijn erbij.kook de mosselen op hoog vuur tot alle mosselen open zijn.Schud ze een paar keer op.Haal de mosselen uit de schelpen en houd ze apart.bewaar eventueel 8 schelpen voor garnering.vang al het mosselvocht op,passeer het vocht door een passeerdoek en vul dit met visbouillon aan tot 1 deciliter per persoon.Doe de room en saffraan bij de soep en laat de soep op laag vuur nog minstens 15 minuten trekken.Voeg vlak voor het uitserveren de sherry toe,breng de soep opnieuw aan de kook en voeg van het vuur af het garnituur toe.Meng hiervoor eerst 1 deciliter warme soep door het garnituur en giet het mengsel daarna al roerend bij de soep.blancheer wortel-julienne 30 seconden in kokend water.Doe de soep in een bord en garneer met wortel-julienne,preiringetjes,3-5 mosselen en kervel.Serveer er het stokbrood bij.