Recept
« Terug naar recepten
Mosselsoepje met knolselderij en saffraan
PT45M
Mosselsoepje met knolselderij en saffraan
Een heerlijk mosselsoepje met knolselderij en saffraan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
koken.vtm.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselsoepje met knolselderij en saffraan te bereiden
Wit boeket voor de mosselen aanzetten, mosselen toevoegen en afblussen met witte wijn. Deksel erop zetten en laten garen tot ze opengaan (1à 2 min.). Mosselen in een haarzeef gieten en het vocht opvangen. De mosselen uit de schelp halen en schoonmaken om later in de soep te gebruiken.
Wit boeket voor de soep samen met knolselderij aanzetten met beetje arachideolie. Saffraan toevoegen en afblussen met witte wijn. Dit reduceren tot 1/3 van de hoeveelheid. Hierbij de bouillon toevoegen en aan de kook brengen tot de knolselderij gaar is. Op het allerlaatste het vocht van de mosselen toevoegen (van deel 1) en dit geheel mixen. Het mengsel door een zeef drukken, room toevoegen en dan op smaak brengen met peper en zout.
Dresseren met mosselen, bieslook, pijpajuin en eventueel wat crème fraîche.
Wit boeket voor de soep samen met knolselderij aanzetten met beetje arachideolie. Saffraan toevoegen en afblussen met witte wijn. Dit reduceren tot 1/3 van de hoeveelheid. Hierbij de bouillon toevoegen en aan de kook brengen tot de knolselderij gaar is. Op het allerlaatste het vocht van de mosselen toevoegen (van deel 1) en dit geheel mixen. Het mengsel door een zeef drukken, room toevoegen en dan op smaak brengen met peper en zout.
Dresseren met mosselen, bieslook, pijpajuin en eventueel wat crème fraîche.