Recept
« Terug naar recepten
Moussaka
PT120M
Moussaka
Een heerlijk moussaka recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Cobie Pappaioannou
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Cobie Pappaioannou
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Moussaka te bereiden
Aubergines schoon maken, in de lengte in plakken snijden van een ½ cm dikte. Op een schotel leggen, zout erover heen strooien en verzwaren met een tweede schotel. Aubergines 30 min laten rusten zodat het bittere vocht eruit kan trekken.
Uien pellen en snipperen , tomaten ontvellen en ontpitten.
Aubergines omspoelen laten uitlekken en droog deppen .
Olijfolie verhitten aubergines in gedeelten aan beide zijde goudgeel bakken en op keuken papier uit laten lekken.
Daarna 3 a 4 eetlepels olijfolie verhitten en de ui glazig bakken gehakt toevoegen en wat water erbij gieten, vlees niet te bruin laten worden alleen laten kleuren witte wijn toevoegen.
Tomaten door een zeef drukken en aan het vlees toevoegen.
Kruiden met zout peper suiker kaneel oregano en peterselie.
Het geheel 20 min zachtjes laten koken.
50 gr paneermeel erdoor roeren en de kaas op 2 eetlepels na toevoegen . pan van het vuur nemen.
Intussen voor de bechamelsaus melk verhitten maar niet koken apart zetten, boter smelten en met bloem een donkere roux maken. Dit duurt ± 5 min hete melk langzaam en al roerend met een garde toevoegen en tot een gladde saus maken, saus 10 min in laten koken, hierdoor verdwijnt de melige smaak.
Oven op 180 graden voorverwarmen
Saus van het vuur nemen en kruiden met zout peper en een mespunt nootmuskaat 2 eieren loskloppen en door de saus roeren. Rest van de kaas erdoor roeren.
De braadslee invetten met boter en bestrooien met het resterende paneermeel.
De bodem bedekken met aubergines plakken overgebleven ei door het vlees mengsel mengen en het vlees mengsel over de plakken aubergines verdelen en met de rest van de aubergines afdekken.
Bechamelsaus erover gieten en ongeveer 1 uur in de oven bakken en warm serveren.
Uien pellen en snipperen , tomaten ontvellen en ontpitten.
Aubergines omspoelen laten uitlekken en droog deppen .
Olijfolie verhitten aubergines in gedeelten aan beide zijde goudgeel bakken en op keuken papier uit laten lekken.
Daarna 3 a 4 eetlepels olijfolie verhitten en de ui glazig bakken gehakt toevoegen en wat water erbij gieten, vlees niet te bruin laten worden alleen laten kleuren witte wijn toevoegen.
Tomaten door een zeef drukken en aan het vlees toevoegen.
Kruiden met zout peper suiker kaneel oregano en peterselie.
Het geheel 20 min zachtjes laten koken.
50 gr paneermeel erdoor roeren en de kaas op 2 eetlepels na toevoegen . pan van het vuur nemen.
Intussen voor de bechamelsaus melk verhitten maar niet koken apart zetten, boter smelten en met bloem een donkere roux maken. Dit duurt ± 5 min hete melk langzaam en al roerend met een garde toevoegen en tot een gladde saus maken, saus 10 min in laten koken, hierdoor verdwijnt de melige smaak.
Oven op 180 graden voorverwarmen
Saus van het vuur nemen en kruiden met zout peper en een mespunt nootmuskaat 2 eieren loskloppen en door de saus roeren. Rest van de kaas erdoor roeren.
De braadslee invetten met boter en bestrooien met het resterende paneermeel.
De bodem bedekken met aubergines plakken overgebleven ei door het vlees mengsel mengen en het vlees mengsel over de plakken aubergines verdelen en met de rest van de aubergines afdekken.
Bechamelsaus erover gieten en ongeveer 1 uur in de oven bakken en warm serveren.