Recept
« Terug naar recepten
Mousse van gerookte makreel met rode biet, yoghurt
PT60M
Mousse van gerookte makreel met rode biet, yoghurt
Een heerlijk mousse van gerookte makreel met rode biet, yoghurt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousse van gerookte makreel met rode biet, yoghurt te bereiden
Bietenpuree: Kook de bieten in ruim water.
Pel ze en maal ze fijn in de keukenmachine met de port, azijn en de olie.
Passeer eventueel de puree door een fijne zeef.
Breng op smaak met peper en zout.
Makreelmousse: Maal de makreel met de bouillon tot een fijne pasta in de keukenmachine.
Verwarm de ½ dl. room en los er de in koud water geweekte gelatine in op.
Voeg dit bij de makreelmousse.
Spatel er de geslagen room doorheen.
Breng de mousse op smaak met cayenne peper en zout.
Doe de mousse in een spuitzak met mond.
Presentatie:
Vul een ovaal amuseglaasje voor de helft met de makreelmousse.
Breng hier een dun laagje bietenpuree over.
Lepel er een beetje Griekse yoghurt bovenop en werk het geheel af met gemalen pistachenoten.
Pel ze en maal ze fijn in de keukenmachine met de port, azijn en de olie.
Passeer eventueel de puree door een fijne zeef.
Breng op smaak met peper en zout.
Makreelmousse: Maal de makreel met de bouillon tot een fijne pasta in de keukenmachine.
Verwarm de ½ dl. room en los er de in koud water geweekte gelatine in op.
Voeg dit bij de makreelmousse.
Spatel er de geslagen room doorheen.
Breng de mousse op smaak met cayenne peper en zout.
Doe de mousse in een spuitzak met mond.
Presentatie:
Vul een ovaal amuseglaasje voor de helft met de makreelmousse.
Breng hier een dun laagje bietenpuree over.
Lepel er een beetje Griekse yoghurt bovenop en werk het geheel af met gemalen pistachenoten.
Ton van der Maarel zegt: