Recept
« Terug naar recepten
Mousseline aardappelen
PT45M
Mousseline aardappelen
Een heerlijk mousseline aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousseline aardappelen te bereiden
Kook de geschilde aardappelen in watr met zout gaar.
Maak ze vervolgens fijn met stamper of pureeknijper.
Doe het in een pan en zet op een laag vuur.
Bewerk de puree krachtig met een houten lepel en voeg boter, eierdooiers en nootmuskaat toe.
De puree moet warm genoeg zijn om de eierdooiers te binden.
Als de puree mooi glad en wit is, de room erdoor roeren om de puree een normale en romige consistentie te geven.
Spuit met een spuitzak mooie toefjes van deze puree en laat ze licht kleuren onder de salamander of grill en serveer direct uit.
Maak ze vervolgens fijn met stamper of pureeknijper.
Doe het in een pan en zet op een laag vuur.
Bewerk de puree krachtig met een houten lepel en voeg boter, eierdooiers en nootmuskaat toe.
De puree moet warm genoeg zijn om de eierdooiers te binden.
Als de puree mooi glad en wit is, de room erdoor roeren om de puree een normale en romige consistentie te geven.
Spuit met een spuitzak mooie toefjes van deze puree en laat ze licht kleuren onder de salamander of grill en serveer direct uit.
bertal zegt:
wat een eer om met dit recept bij jullie op de kaart te komen.
Bedankt voor de leuke reactie:)m.v.g. Bert