Recept
« Terug naar recepten
Mousseline met carpaccio van asperges
PT40M
Mousseline met carpaccio van asperges
Een heerlijk mousseline met carpaccio van asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne jaspaert
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
200 kCal energie
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Het magazine van Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousseline met carpaccio van asperges te bereiden
Schik de plakjes ham op een bakplaat bekleed met vetvrij papier en laat 1 uur drogen in een warme oven op stand 3-4 = 100°
Laat afkoelen en hak vervolgens in grove stukken.
Schil de witte asperges en snijd ze in schijfjes.
Stoom ze gaar.
Mix ze tot een fijne puree samen met de room, de kruiden, 1 EL olijfolie en p&z.
Maak de groene asperges schoon, verwijder de oogjes en snijd ze vervolgens, met een dunschiller, overlangs in superdunne reepjes.
Besprenkel de olijfolie op het bord en schik er de aspergereepjes op in waaiervorm.
Schik vervolgens de aspergemousse in het midden en versier met de ham en de kervel.
Besprenkel met wat balsamicoazijn.
Breng op smaak met peper en serveer goed koud.
Laat afkoelen en hak vervolgens in grove stukken.
Schil de witte asperges en snijd ze in schijfjes.
Stoom ze gaar.
Mix ze tot een fijne puree samen met de room, de kruiden, 1 EL olijfolie en p&z.
Maak de groene asperges schoon, verwijder de oogjes en snijd ze vervolgens, met een dunschiller, overlangs in superdunne reepjes.
Besprenkel de olijfolie op het bord en schik er de aspergereepjes op in waaiervorm.
Schik vervolgens de aspergemousse in het midden en versier met de ham en de kervel.
Besprenkel met wat balsamicoazijn.
Breng op smaak met peper en serveer goed koud.
Els zegt:
Groetjes Els