KookJij

Mousseline met carpaccio van asperges

Een heerlijk mousseline met carpaccio van asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 200 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Het magazine van Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mousseline met carpaccio van asperges te bereiden

Schik de plakjes ham op een bakplaat bekleed met vetvrij papier en laat 1 uur drogen in een warme oven op stand 3-4 = 100°
Laat afkoelen en hak vervolgens in grove stukken.
Schil de witte asperges en snijd ze in schijfjes.
Stoom ze gaar.
Mix ze tot een fijne puree samen met de room, de kruiden, 1 EL olijfolie en p&z.
Maak de groene asperges schoon, verwijder de oogjes en snijd ze vervolgens, met een dunschiller, overlangs in superdunne reepjes.
Besprenkel de olijfolie op het bord en schik er de aspergereepjes op in waaiervorm.
Schik vervolgens de aspergemousse in het midden en versier met de ham en de kervel.
Besprenkel met wat balsamicoazijn.
Breng op smaak met peper en serveer goed koud.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els

Els zegt:
Lijkt me een lekker receptje,zet het favoriet.Maar met de ham kan simpeler en sneller.n.l.De ham tussen 2 velletjes keukenpapier op het rooster in de magnetron op vol vermogen ± 30 sec.evt.iets langer ligt aan vermogen van magnetron.
Groetjes Els