Recept
« Terug naar recepten
Mousseline van pastinaak, aardappel en roomkaas
PT30M
Mousseline van pastinaak, aardappel en roomkaas
Mousseline is eigenlijk gewoon een duur woord voor een hele smeuïge
puree. Ik heb hier roomkaas voor gebruikt maar je kunt ook crème fraiche,
boter of olijfolie gebruiken.
Met de feestdagen in het vooruitzicht heb ik deze alvast uitgeprobeerd want
het is weer net eens wat luxer dan een gewoon stamppotje of puree en
bovendien voortreffelijk te combineren met allerlei soorten vis, vlees of wild.
Ik heb gebruik gemaakt van de blender maar je zou ook een (staaf)mixer of
pureeknijper kunnen gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousseline van pastinaak, aardappel en roomkaas te bereiden
- Schil de pastinaak en aardappelen en snij ze in blokjes.
- Voeg water en een bouillontablet toe en kook het (goed) gaar. Je kunt dit het beste controleren door er met een vork in te prikken.
- Schep met een schuimspaan de gekookte aardappelen en pastinaak in de blender en voeg de roomkaas, peper, zout en 3 el van het kooknat toe en maak alles fijn.
- Garneer eventueel met een beetje peterselie of bieslook.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Goed te combineren met allerlei soorten vis, vlees of wild