KookJij

Mousseline van aardpeer en aardappel

De meeste recepten van deze fluweelzachte puree worden gemaakt met boter, melk en soms ook met slagroom. Ik gebruik meestal verse roomkaas en daar hou ik het deze keer toch ook maar weer bij. Net zo makkelijk en ook net zo lekker. De smaak van de aardperen geven deze mousseline een beetje een aards smaakje. (Hoe kan het ook anders.) Het laat zich heel goed combineren met stoofpotjes, sukadelappen en zelfs met wild. Dus als je weer eens een keertje iets anders wilt proberen dan 'gewone' puree is dit zeer zeker een aanrader.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mousseline van aardpeer en aardappel te bereiden

  1. Schil de aardperen en aardappelen en snij ze in blokjes.
  2. Voeg water en een bouillontablet toe en kook het (goed) gaar. Je kunt dit het beste controleren door er met een vork in te prikken.
  3. Schep met een schuimspaan de gekookte aardappelen en de aardperen in de blender en voeg de roomkaas, peper, zout en 3 el van het kooknat toe en maak alles fijn.
  4. Garneer eventueel met een beetje peterselie of bieslook

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker bij stoofpotjes, sukadelappen en wild.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst