Recept
« Terug naar recepten
Mousseline van aardpeer en aardappel
PT30M
Mousseline van aardpeer en aardappel
De meeste recepten van deze fluweelzachte puree worden gemaakt met
boter, melk en soms ook met slagroom. Ik gebruik meestal verse roomkaas
en daar hou ik het deze keer toch ook maar weer bij. Net zo makkelijk en
ook net zo lekker.
De smaak van de aardperen geven deze mousseline een beetje een aards
smaakje. (Hoe kan het ook anders.)
Het laat zich heel goed combineren met stoofpotjes, sukadelappen en zelfs
met wild.
Dus als je weer eens een keertje iets anders wilt proberen dan 'gewone'
puree is dit zeer zeker een
aanrader.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousseline van aardpeer en aardappel te bereiden
- Schil de aardperen en aardappelen en snij ze in blokjes.
- Voeg water en een bouillontablet toe en kook het (goed) gaar. Je kunt dit het beste controleren door er met een vork in te prikken.
- Schep met een schuimspaan de gekookte aardappelen en de aardperen in de blender en voeg de roomkaas, peper, zout en 3 el van het kooknat toe en maak alles fijn.
- Garneer eventueel met een beetje peterselie of bieslook
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker bij stoofpotjes, sukadelappen en wild.