Recept
« Terug naar recepten
Muffins met bosbessen
PT25M
Muffins met bosbessen
Een heerlijk muffins met bosbessen recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Alles over ei en eiergerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Muffins met bosbessen te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een muffinvorm in of zet 12 papieren cakevormpjes op een bakplaat.
2. Zeef bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de gesmolten boter, melk, vanille-essence en citroenschil toe aan de eieren en roer alles goed.
3. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet het eimengsel erin. Roer het met een grote metalen lepel tot de bloem net vochtig is, maar nog niet glad.
4. Voeg de bosbessen toe aan het muffinmengsel en spatel ze er voorzichtig door zonder ze te pletten.
5. Schep het beslag in de muffinvorm(pjes) en laat genoeg ruimte vrij opdat de muffins kunnen rijzen.
6. Bak de muffins 20-25 minuten tot de bovenkant terugveert bij een zachte aanraking. Laat de muffins 5 minuten in hun vorm afkoelen, keer ze op een rooster om en serveer ze.
2. Zeef bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de gesmolten boter, melk, vanille-essence en citroenschil toe aan de eieren en roer alles goed.
3. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet het eimengsel erin. Roer het met een grote metalen lepel tot de bloem net vochtig is, maar nog niet glad.
4. Voeg de bosbessen toe aan het muffinmengsel en spatel ze er voorzichtig door zonder ze te pletten.
5. Schep het beslag in de muffinvorm(pjes) en laat genoeg ruimte vrij opdat de muffins kunnen rijzen.
6. Bak de muffins 20-25 minuten tot de bovenkant terugveert bij een zachte aanraking. Laat de muffins 5 minuten in hun vorm afkoelen, keer ze op een rooster om en serveer ze.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Carmen zegt:
Natalie zegt:
Ik had een paar muffins te lang laten liggen en die waren nogal droog die heb ik een nachtje in Creme de Cassis gelegd (zwarte bessen likeur) met een beetje slagroomijs en losse bosbessen heeeeeeeeeeeeeerlijk!!!
Chocomuffins zijn lekker in koffielikeur!!!
Vio zegt: