Recept
« Terug naar recepten
Muffins met Brugge Goud en gekarameliseerde ui
PT40M
Muffins met Brugge Goud en gekarameliseerde ui
Een heerlijk muffins met brugge goud en gekarameliseerde ui recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
20 stuks personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Muffins met Brugge Goud en gekarameliseerde ui te bereiden
Doe 50 g boter in een pan en smelt op een zacht vuurtje.
Als de boter warm genoeg is leg je de uienringen en stukjes in de pan en zet het vuur een beetje hoger. Voeg 2 el suiker toe en laat de uien karameliseren.
Doe de bloem in een kom en meng met maïzena. Voeg het bakpoeder toe samen met peper en zout, eieren, melk, gesmolten boter, Brugge Goud en de gekarameliseerde stukjes ui en de tijm toe.
Roer tot u een glad mengsel heeft. Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg.
Laat 25 à 30 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180°.
Werk af met de gekarameliseerde uienringen.
Als de boter warm genoeg is leg je de uienringen en stukjes in de pan en zet het vuur een beetje hoger. Voeg 2 el suiker toe en laat de uien karameliseren.
Doe de bloem in een kom en meng met maïzena. Voeg het bakpoeder toe samen met peper en zout, eieren, melk, gesmolten boter, Brugge Goud en de gekarameliseerde stukjes ui en de tijm toe.
Roer tot u een glad mengsel heeft. Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg.
Laat 25 à 30 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180°.
Werk af met de gekarameliseerde uienringen.
bertal zegt:
Ik zou het zo doen zoals het in het recept staat.
Ze moeten namelijk eerst karameliseren.
succes. m.v.g. Bert:);)