Recept
« Terug naar recepten
Muffins met quinoa en rozijnen
PT50M
Muffins met quinoa en rozijnen
Een heerlijk muffins met quinoa en rozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Muffins met quinoa en rozijnen te bereiden
• Breng de quinoa aan de kook met een kopje water.
• Kook dit 12 minuten tot het water volledig geabsorbeerd is.
• Laat de quinoa afkoelen.
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Zeef het meel en doe dit samen met de suiker, de bakpoeder, het zout en de rozijnen in een kom.
• Doe hier vervolgens 2 kopjes gekookte quinoa bij en voeg de vanille en de citroenrasp toe.
• Klop het ei luchtig met een mixer en meng hier de olie en de melk doorheen.
• Roer nu beetje bij beetje het eimengsel door de droge ingrediënten tot alles goed opgenomen is.
• Doe het beslag in de vormpjes en bak de muffins 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
• Kook dit 12 minuten tot het water volledig geabsorbeerd is.
• Laat de quinoa afkoelen.
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Zeef het meel en doe dit samen met de suiker, de bakpoeder, het zout en de rozijnen in een kom.
• Doe hier vervolgens 2 kopjes gekookte quinoa bij en voeg de vanille en de citroenrasp toe.
• Klop het ei luchtig met een mixer en meng hier de olie en de melk doorheen.
• Roer nu beetje bij beetje het eimengsel door de droge ingrediënten tot alles goed opgenomen is.
• Doe het beslag in de vormpjes en bak de muffins 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.