Recept
« Terug naar recepten
Nage van koolvis met koriander
PT25M
Nage van koolvis met koriander
Een heerlijk nage van koolvis met koriander recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nage van koolvis met koriander te bereiden
Snijd het visvlees van de koolvis in fijne sneden en spreid ze uit op een groot bord, dat vooraf werd ingeboterd. Kruid met peper en zout.
Snijd de wortelen, de selder en de prei in fijne staafjes van 3 cm lang. Kook ze beetgaar in 1/2 l water waaraan een klont boter, zout, peper, het kruidentuiltje en de korianderzaadjes werden toegevoegd. Haal ze uit het kookvocht en houd warm.
Neem de helft van dit kookvocht, voeg de witte wijn toe en laat inkoken tot 3/4 . Werk op met de resterende boter. Zeef de saus en ga de kruiding na.
Plaats het bord met de koolvis in de stoomoven gedurende 1 à 2 minuten. Of bestrijk de vis met wat boter en plaats het bord in een voorverwarmde oven gedurende 2 à 3 minuten. Laat uitlekken.
Schuif de vis op een schoon, voorverwarmd bord en overgiet lichtjes met de nage-boter. Strooi er de groentestaafjes over. Werk af met plukjes koriander.
Serveer onmiddellijk.
Snijd de wortelen, de selder en de prei in fijne staafjes van 3 cm lang. Kook ze beetgaar in 1/2 l water waaraan een klont boter, zout, peper, het kruidentuiltje en de korianderzaadjes werden toegevoegd. Haal ze uit het kookvocht en houd warm.
Neem de helft van dit kookvocht, voeg de witte wijn toe en laat inkoken tot 3/4 . Werk op met de resterende boter. Zeef de saus en ga de kruiding na.
Plaats het bord met de koolvis in de stoomoven gedurende 1 à 2 minuten. Of bestrijk de vis met wat boter en plaats het bord in een voorverwarmde oven gedurende 2 à 3 minuten. Laat uitlekken.
Schuif de vis op een schoon, voorverwarmd bord en overgiet lichtjes met de nage-boter. Strooi er de groentestaafjes over. Werk af met plukjes koriander.
Serveer onmiddellijk.