KookJij

Nasi bawang putih (witte knoflook rijst)

Een heerlijk nasi bawang putih (witte knoflook rijst) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: indische kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nasi bawang putih (witte knoflook rijst) te bereiden

Verwarm de olie in een wadjang (wok) en bak hierin knoflook en djahé tot ze gaan geuren. De gewassen rijst en sherry toevoegen en nog 1 min. ombakken. Schenk de kippenbouillon en wat zout erbij en breng het geheel aan de kook. Roer de rijst goed om en draai het vuur klein. Doe een deksel op de wok en laat de rijst ca 20 a 25 min. gaar worden.

De Nasi Bawang Putih op dienen met droge gerechten en lekkere sambal en natuurlijk......
niet de gedroogde uitjes vergeten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst