Recept
« Terug naar recepten
Nasi bawang putih (witte knoflook rijst)
PT30M
Nasi bawang putih (witte knoflook rijst)
Een heerlijk nasi bawang putih (witte knoflook rijst) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi bawang putih (witte knoflook rijst) te bereiden
Verwarm de olie in een wadjang (wok) en bak hierin knoflook en djahé tot ze gaan geuren. De gewassen rijst en sherry toevoegen en nog 1 min. ombakken. Schenk de kippenbouillon en wat zout erbij en breng het geheel aan de kook. Roer de rijst goed om en draai het vuur klein. Doe een deksel op de wok en laat de rijst ca 20 a 25 min. gaar worden.
De Nasi Bawang Putih op dienen met droge gerechten en lekkere sambal en natuurlijk......
niet de gedroogde uitjes vergeten.
De Nasi Bawang Putih op dienen met droge gerechten en lekkere sambal en natuurlijk......
niet de gedroogde uitjes vergeten.