KookJij

Nasi goreng Djawa

Een heerlijk nasi goreng djawa recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: kookclub
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nasi goreng Djawa te bereiden

Rijst : 1 kopje + 2 kopjes water
Bereiding in vijzel:
2 ui-4 teentjes knoflook en 2 schijfjes laos
2 groene en 2 rode lombok of sambal oelek.

1 hoekje trassi, 2 tl suiker, 2 tl ketoembar'
goed fijnmalen (=boemboe)
2 el olie in wok op groot vuur, boemboe met 2 schijfjes laos (die er later weer uit halen) fruiten, dan de rest erdoor, eventueel maggiblokjes.
Vlees erdoor scheppen en tot slot de prei (eventueel ketjap toevoegen)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Franklin

Franklin zegt:
Hoeveelheid: 500 gram rijst voor 10 (tien) personen ????