Recept
« Terug naar recepten
Nasi goreng Djawa
PT40M
Nasi goreng Djawa
Een heerlijk nasi goreng djawa recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
kookclub
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi goreng Djawa te bereiden
Rijst : 1 kopje + 2 kopjes water
Bereiding in vijzel:
2 ui-4 teentjes knoflook en 2 schijfjes laos
2 groene en 2 rode lombok of sambal oelek.
1 hoekje trassi, 2 tl suiker, 2 tl ketoembar'
goed fijnmalen (=boemboe)
2 el olie in wok op groot vuur, boemboe met 2 schijfjes laos (die er later weer uit halen) fruiten, dan de rest erdoor, eventueel maggiblokjes.
Vlees erdoor scheppen en tot slot de prei (eventueel ketjap toevoegen)
Bereiding in vijzel:
2 ui-4 teentjes knoflook en 2 schijfjes laos
2 groene en 2 rode lombok of sambal oelek.
1 hoekje trassi, 2 tl suiker, 2 tl ketoembar'
goed fijnmalen (=boemboe)
2 el olie in wok op groot vuur, boemboe met 2 schijfjes laos (die er later weer uit halen) fruiten, dan de rest erdoor, eventueel maggiblokjes.
Vlees erdoor scheppen en tot slot de prei (eventueel ketjap toevoegen)
Franklin zegt: