Recept
« Terug naar recepten
Nasi Goreng met kip en garnalen
PT30M
Nasi Goreng met kip en garnalen
Een heerlijk nasi goreng met kip en garnalen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
http://www.meiasia.nl/nl-NL/2/recepten/46/nasi_goreng.aspx
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi Goreng met kip en garnalen te bereiden
Kook de rijst in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat deze afkoelen. Pel en snipper de uien en de knoflook. Rasp de wortels fijn. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok. Fruit op laag vuur de ui en knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg de kruidenpasta toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de groenten toe en roerbak 3 minuten. Schep de afgekoelde rijst door het kipmengsel, voeg de garnalen toe en bak tot het gerecht door en door heet is. Voeg naar smaak zout en peper toe. Lekker met MeiAsia kroepoek.