Recept
« Terug naar recepten
Nasi goreng
PT30M
Nasi goreng
Een heerlijk nasi goreng recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi goreng te bereiden
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de kipfilets in reepjes. Pel de ui en het teentje knoflook en snipper fijn. Snij paprika en wortel in reepjes. Kook de diepvriesdoperwtjes een drietal min.
Verhit de olie in de wokpan. Roerbak eerst de kipreepjes. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Roerbak dan de ui. Voeg de rest van de groentenreepjes toe. Roerbak 5 min. Kruid met peper en zout en haal de groenten uit de pan.
Klop de eieren los en bak ze in de wokpan tot een roerei. Roer er vervolgens de rijst, groenten, kipreepjes en de gepelde garnalen door.
Breng op smaak met peper en sojasaus.
Voor de pikante versie doe je er nu ook de sambal en ketjap toe.
Verhit de olie in de wokpan. Roerbak eerst de kipreepjes. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Roerbak dan de ui. Voeg de rest van de groentenreepjes toe. Roerbak 5 min. Kruid met peper en zout en haal de groenten uit de pan.
Klop de eieren los en bak ze in de wokpan tot een roerei. Roer er vervolgens de rijst, groenten, kipreepjes en de gepelde garnalen door.
Breng op smaak met peper en sojasaus.
Voor de pikante versie doe je er nu ook de sambal en ketjap toe.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Een gemakkelijke versie van nasi goreng. Vlug klaar en kan ook met een restje rijst gemaakt worden.