Recept
« Terug naar recepten
Nasi met groente en pinda's
PT20M
Nasi met groente en pinda's
Een heerlijk nasi met groente en pinda's recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi met groente en pinda's te bereiden
Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Spoel de rijst af onder koud stromend water, laat goed uitlekken en afkoelen.
Haal de zaadlijsten uit de rode paprika's en snijd in kleine stukjes. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de kool en snijd de kool in dunne repen. Maak de bosuien schoon en snijd in kleine stukjes. Hak de pinda's grof en de peterselie fijn.
Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de rode paprika en de kool toe. Roerbak 6 minuten, voeg de helft van de bosuien en de rijst toe en roerbak nog eens 4 minuten. Meng de pinda's erdoor, de helft van de peterselie en ketjap naar smaak.
Verdeel over 4 voorverwarmde borden en strooi de rest van de bosuien en peterselie erover uit.
Haal de zaadlijsten uit de rode paprika's en snijd in kleine stukjes. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de kool en snijd de kool in dunne repen. Maak de bosuien schoon en snijd in kleine stukjes. Hak de pinda's grof en de peterselie fijn.
Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de rode paprika en de kool toe. Roerbak 6 minuten, voeg de helft van de bosuien en de rijst toe en roerbak nog eens 4 minuten. Meng de pinda's erdoor, de helft van de peterselie en ketjap naar smaak.
Verdeel over 4 voorverwarmde borden en strooi de rest van de bosuien en peterselie erover uit.