Recept
« Terug naar recepten
Navarin van konijn met geroosterde pastinaak en rozemarijn
PT90M
Navarin van konijn met geroosterde pastinaak en rozemarijn
Een heerlijk navarin van konijn met geroosterde pastinaak en rozemarijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Navarin van konijn met geroosterde pastinaak en rozemarijn te bereiden
Wentel de stukken konijn in de bloem en klop de overtollige bloem af.
Verhit een scheut arachideolie in een braadpan en kleur hierin de stukken konijn tot ze mooi goudbruin zijn. Schep de stukken konijn uit de pan en leg ze op een bord.
Stoof nu de fijngesneden ui, de wortelschijfjes en de knoflook aan in de pan tot de groenten zacht zijn zonder dat ze kleuren.
Giet de overtollige olie af en voeg de tomatenpuree toe, laat 3 à 4 minuten zachtjes stoven en voeg vervolgens de rode wijn toe. Laat dit even inkoken en voeg nu de stukken konijn, de tomaten, het kruidentuiltje en de magere vleesbouillon toe zodat de stukken konijn net onder staan. Zet het vuur op een laag pitje en laat het konijn in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven zonder deksel.
Dop de boontjes en kook ze kort in kokend water. Verfris de boontjes onmiddellijk in ijskoud water om de groene kleur te bewaren.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de pastinaken en snijd ze in gelijke stukken. Schik in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie (en wat zeezout). Verdeel de rozemarijntakjes tussen de pastinaak. Gaar in de oven tot ze lichtjes goudbruin kleuren.
Verwijder het kruidentuiltje uit de stoverij en breng de navarin op smaak met peper van de molen (en zeezout). Voeg de boontjes toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Serveer de navarin met de geroosterde pastinaak.
Verhit een scheut arachideolie in een braadpan en kleur hierin de stukken konijn tot ze mooi goudbruin zijn. Schep de stukken konijn uit de pan en leg ze op een bord.
Stoof nu de fijngesneden ui, de wortelschijfjes en de knoflook aan in de pan tot de groenten zacht zijn zonder dat ze kleuren.
Giet de overtollige olie af en voeg de tomatenpuree toe, laat 3 à 4 minuten zachtjes stoven en voeg vervolgens de rode wijn toe. Laat dit even inkoken en voeg nu de stukken konijn, de tomaten, het kruidentuiltje en de magere vleesbouillon toe zodat de stukken konijn net onder staan. Zet het vuur op een laag pitje en laat het konijn in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven zonder deksel.
Dop de boontjes en kook ze kort in kokend water. Verfris de boontjes onmiddellijk in ijskoud water om de groene kleur te bewaren.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de pastinaken en snijd ze in gelijke stukken. Schik in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie (en wat zeezout). Verdeel de rozemarijntakjes tussen de pastinaak. Gaar in de oven tot ze lichtjes goudbruin kleuren.
Verwijder het kruidentuiltje uit de stoverij en breng de navarin op smaak met peper van de molen (en zeezout). Voeg de boontjes toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Serveer de navarin met de geroosterde pastinaak.