Recept
« Terug naar recepten
Negerinnetetten
PT170M
Negerinnetetten
Een heerlijk negerinnetetten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
170 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.vt4.be recepten Goe Gebakken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Negerinnetetten te bereiden
Koekjesdeeg:
Neem een mengkom en doe daar de boter, suiker, broyage en zout in. Begin te mengen op lage snelheid.
Voeg al roerend het eitje toe.
Voeg dan in één keer de bloem toe en meng verder maar kort! Anders wordt het deeg taai.
Kneed het deeg tot een plattere, rechthoekige blok en laat 20 minuten in de frigo opstijven.
Opgesteven, kun je het deeg uitrollen met een deegrol tot een groot stuk van 3 mm dikte.
Prik in met een vork en steek er vervolgens cirkeltjes uit.
Leg die cirkels op een bakplaat en laat ze 8 à 10 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
Ganache (chocoladesaus):
Neem een kookpan en voeg de room, de suiker en de honing toe. Laat opkoken.
Opgekookt voeg je het mengsel bij de chocolade.
Roer tot je een schone blinkende saus krijgt.
Vulling:
Leg de gelatine 1 voor 1 in koud water en laat ze weken.
Voeg de suiker en het water samen en laat koken op een vuurtje tot de massa een lichte bruine kleur krijgt.
Klop 70 ml eiwit op in een ontvette kom.
Als de siroop van water en suiker kleur krijgt, kun je de gelatine toevoegen. Meng tot alles opgelost is.
Klop er dan het eiwit bij en blijf kloppen tot de hele massa koud is.
Vul je spuitzak met de vulling, spuit die op de afgekoelde koekjes en laat die vervolgens 15 min in de koelkast opstijven.
Overgiet tenslotte met de ganache.
Neem een mengkom en doe daar de boter, suiker, broyage en zout in. Begin te mengen op lage snelheid.
Voeg al roerend het eitje toe.
Voeg dan in één keer de bloem toe en meng verder maar kort! Anders wordt het deeg taai.
Kneed het deeg tot een plattere, rechthoekige blok en laat 20 minuten in de frigo opstijven.
Opgesteven, kun je het deeg uitrollen met een deegrol tot een groot stuk van 3 mm dikte.
Prik in met een vork en steek er vervolgens cirkeltjes uit.
Leg die cirkels op een bakplaat en laat ze 8 à 10 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
Ganache (chocoladesaus):
Neem een kookpan en voeg de room, de suiker en de honing toe. Laat opkoken.
Opgekookt voeg je het mengsel bij de chocolade.
Roer tot je een schone blinkende saus krijgt.
Vulling:
Leg de gelatine 1 voor 1 in koud water en laat ze weken.
Voeg de suiker en het water samen en laat koken op een vuurtje tot de massa een lichte bruine kleur krijgt.
Klop 70 ml eiwit op in een ontvette kom.
Als de siroop van water en suiker kleur krijgt, kun je de gelatine toevoegen. Meng tot alles opgelost is.
Klop er dan het eiwit bij en blijf kloppen tot de hele massa koud is.
Vul je spuitzak met de vulling, spuit die op de afgekoelde koekjes en laat die vervolgens 15 min in de koelkast opstijven.
Overgiet tenslotte met de ganache.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hans De Mont zegt:
alkien zegt:
En hoe ze dan ook heten smullen zullen we zeker.;)
alkien zegt:
svermaut zegt:
alkien zegt:
Maar het recept is er niet minder om. Nu kan ik ze tenminste zelf maken. :)Bedankt hiervoor.
Harry Löhr zegt:
Wat je zegt klopt niet helemaal :-)
Het gebakje staat onder uiteenlopende aanduidingen bekend, waaronder zoen en in Vlaanderen mellowcake. Verwijzend naar het glanzende bruin dat aan een negroïde huid doet denken, werden veel namen bedacht die controversieel geworden zijn; in Nederland negerzoen, in Vlaanderen negerinnentet.
Tegenwoordig zijn de benamingen niet meer van deze tijd.