Recept
« Terug naar recepten
Neptunes vissoep
PT40M
Neptunes vissoep
Een heerlijk neptunes vissoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Neptunes vissoep te bereiden
Voeg de witte wijn en de calvados bij de visbouillon en laat de bouillon nog 15 minuten trekken. Snij het spek in dobbelsteentjes, hak de peterselie, maak de tomaten concassée. Snipper de sjalotjes. Maak de prei schoon en snij ze in stukken van 2 centimeter. Snij de paprika in julienne. Doe de olijfolie in een pan en sauteer er de spekjes glazig in. Doe er de groenten, kruiden en saffraan bij en laat even bakken. Schenk er dan de visbouillon bij. Sauteer de vis heel even in wat boter. Snij ze in stukken en geef ze bij de soep, samen met de mosselen. Serveer op voorverwarmde borden.