Recept
« Terug naar recepten
Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook
PT45M
Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook
Als de nieuwe aardappeltjes er weer zijn dan weet je dat de zomer niet lang
meer op zich laat wachten. Je kunt ze natuurlijk gewoon bakken op het
fornuis maar ik vind het altijd wel makkelijk om de oven het werk te laten
doen. Gemak dient de mens en de aardappeltjes zijn zo misschien nog wel
lekkerder.
Ik kon nog net een foto maken van het laatste beetje want voordat ik de
kans kreeg was de schaal al (bijna) leeg.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook te bereiden
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Schrob de aardappeltjes schoon met een borsteltje en maak indien nodig, de laatste velletjes en puntjes schoon met een mesje. Snijd grote exemplaren in stukjes.
- Doe de schoongemaakte aardappeltjes in een grote pan water en breng ze aan de kook.
- Laat ze een paar minuutjes koken en giet ze af en laat ze nog even goed uitdampen.
- Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en de fijngesneden knoflook en de naaldjes van de rozemarijn. Bestrooi het geheel met peper en zout, giet er wat olijfolie overheen en hussel alles goed door elkaar.
- Plaats de ovenschaal ongeveer een half uur in het midden van de oven en schep de aardappeltjes regelmatig om tot ze goudbruin en krokant zijn.