Is een typische Hongaarse voorjaarssoep waanneer de eerste nieuwe erwten te koop zijn. De nieuwe erwten geven de specifieke soepsmaak.
De Hongaarse naam is Zöldborsóleves csirkeszárnnyal: Men kan er ook andere kippenvlees, meestal filé aan toe voegen. Ook andere groenten zoals rapen en ui voegt men soms toe. Dan lijkt het meer op Ujhazi tyúkleves. Het is een recept dat onze buurvrouw jaarlijks maakt.
Recept
« Terug naar recepten
Nieuwe erwtensoep met kippenvleugeltjes
PT60M
Nieuwe erwtensoep met kippenvleugeltjes
Een heerlijk nieuwe erwtensoep met kippenvleugeltjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
recept van de buurvrouw en daar geproefd
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nieuwe erwtensoep met kippenvleugeltjes te bereiden
Peul de erwten en was ze.
Was de kippenvleugeltjes en snij ze in 3 stukjes op de gewrichten.
Was de levertjes en snij ze in blokjes.
Was de groenten en snij ze in blokjes.
Smoor de kippen in een weinig olie of vet en daarna smoor je de groenten in het zelfde vet.
Voeg de groenten en de vleugeltjes samen en begiet met water en of fond tot juist onder en smoor op een zacht vuurtje gedurende circa 30 min tot de vleugeltjes gaar zijn.
Verwijder de topjes van de vleugeltjes en verwijder van andere vleugelstukjes het vel.
Maak een papje van een lepel bloem en water of fond en meng dit met de gesmoorde vleugeltjes en groenten.
Voeg water en of fond toe tot voldoende dikte van de soep, circa 1l en voeg de deegwaren toe.
Kook nog zachtjes circa 10 min en breng op smaak.
Dien op en bestrooi met versnipperde peterselie.
Was de kippenvleugeltjes en snij ze in 3 stukjes op de gewrichten.
Was de levertjes en snij ze in blokjes.
Was de groenten en snij ze in blokjes.
Smoor de kippen in een weinig olie of vet en daarna smoor je de groenten in het zelfde vet.
Voeg de groenten en de vleugeltjes samen en begiet met water en of fond tot juist onder en smoor op een zacht vuurtje gedurende circa 30 min tot de vleugeltjes gaar zijn.
Verwijder de topjes van de vleugeltjes en verwijder van andere vleugelstukjes het vel.
Maak een papje van een lepel bloem en water of fond en meng dit met de gesmoorde vleugeltjes en groenten.
Voeg water en of fond toe tot voldoende dikte van de soep, circa 1l en voeg de deegwaren toe.
Kook nog zachtjes circa 10 min en breng op smaak.
Dien op en bestrooi met versnipperde peterselie.