Recept
« Terug naar recepten
Nieuwjaarskoeken
PT20M
Nieuwjaarskoeken
Een heerlijk nieuwjaarskoeken recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
scheurkalender
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nieuwjaarskoeken te bereiden
Smelt de boter en los er de suiker in op.
Voeg één voor één de eieren toe.
Meng het water en de melk en giet het langzaam bij het mengsel.
Strooi de gezeefde bloem er al roerend bij tot een glad beslag ontstaat.
Voeg op het laatst een mespunt kaneel en steranijspoeder toe alsook een scheut jenever.
Laat het beslag liefst een hele nacht rusten vooraleer met bakken te beginnen.
Verhit het wafelijzer goed en vet het in met vetspek of wat boter.
Bak de koeken tot ze lichtbruin zijn en rol ze meteen op rond een stokje of de steel van een pollepel.
Voeg één voor één de eieren toe.
Meng het water en de melk en giet het langzaam bij het mengsel.
Strooi de gezeefde bloem er al roerend bij tot een glad beslag ontstaat.
Voeg op het laatst een mespunt kaneel en steranijspoeder toe alsook een scheut jenever.
Laat het beslag liefst een hele nacht rusten vooraleer met bakken te beginnen.
Verhit het wafelijzer goed en vet het in met vetspek of wat boter.
Bak de koeken tot ze lichtbruin zijn en rol ze meteen op rond een stokje of de steel van een pollepel.