Lekker bij Goulash of Hachee
* Land van herkomst Tsjechië maar die staat niet in de lijst.
* Ze zijn in te vriezen nadat je ze gekookt hebt!
* Hoe dikker de deegrol bij het koken hoe groter de schijven!
* Als je de broodjes weglaat kan je een theelepeltje karwijzaad toevoegen aan het deeg.
Recept
« Terug naar recepten
Noedels uit Tsjechië (Houskovy knedlik)
PT60M
Noedels uit Tsjechië (Houskovy knedlik)
Een heerlijk noedels uit tsjechië (houskovy knedlik) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Zdenek ...
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Tsjechie
Keuken:
Europese
Bron:
www.radio.cz
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noedels uit Tsjechië (Houskovy knedlik) te bereiden
De broodjes in kleine dobbelsteentjes snijden en licht in de margarine bakken.
In een grote kom de bloem en het bakpoeder zeven en mengen tevens een snufje zout en de melk langzaam toevoegen en tot een glad deeg kneden. Tot slot de gebakken dobbelsteentjes brood toevoegen en nog eens alles goed kneden.
Maak van het deeg twee rollen en laat ze 10 minuten op een warme plek rijzen.
Geef de rollen dan in kokend water en laat ze 20 minuten koken (na 10 min. even omdraaien).
Haal de rollen eruit en snij ze met het touw in schijven van ongeveer 1 1/2 cm dikte. ( de schijven kan U ook afgekoeld invriezen). Ook zonder de Kaiserbroodjes toe te bereiden!
In een grote kom de bloem en het bakpoeder zeven en mengen tevens een snufje zout en de melk langzaam toevoegen en tot een glad deeg kneden. Tot slot de gebakken dobbelsteentjes brood toevoegen en nog eens alles goed kneden.
Maak van het deeg twee rollen en laat ze 10 minuten op een warme plek rijzen.
Geef de rollen dan in kokend water en laat ze 20 minuten koken (na 10 min. even omdraaien).
Haal de rollen eruit en snij ze met het touw in schijven van ongeveer 1 1/2 cm dikte. ( de schijven kan U ook afgekoeld invriezen). Ook zonder de Kaiserbroodjes toe te bereiden!
Mijn kookverhaal (Zdenek ...)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerard van der Leeuw zegt:
Anna zegt:
Om het recept toe te voegen aan jouw favorieten, klik je op het gele sterretje rechtsboven.
Een heel gezond en gelukkig 2010!!
Groetjes,
Anna.
KookJij.
mia7 zegt:
Daniela zegt: