KookJij

Nonnenvotten

Een heerlijk nonnenvotten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nonnenvotten te bereiden

Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem en giet er de gistoplossing in. Smelt de boter en doe de gesmolten boter bij de gistoplossing. Breek er daarna 2 eieren in en voeg de suiker toe. Maak vanuit het midden, scheutje voor scheutje de rest van de melk bijschenkend een mooi soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur op een warme plaats rijzen. Rol het deeg daarna op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een niet te dunne lap en snijd deze lap in smalle repen. Leg in deze repen voorzichtig een losse knoop en laat het deeg nog 15 min. rijzen. Verhit een pan frituurvet of olie tot die begint te dampen (170 graden), laat de nonnenvotten voorzichtig in het vet glijden en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal de nonnenvotten vervolgens uit het vet en bestrooi ze met suiker. Ze kunnen zowel koud als warm gegeten worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

johnij

johnij zegt:
ik wil eens nonnenvotten maken
frans

frans zegt:
De nonnenvotten waren heerlijk,heb alleen het recept wat aangepast voeg 25 gram broodverbeterings creme van de boerenbond aan het recept toe en laat de strikken geen 15 maaar 30 min los komen voor het bakken dit zorgt ervoor dat ze de volgende dagen ook nog lekker zijn.
iljabilja

iljabilja zegt:
Zijn dat geen nonnedrollen? :(
riny van brunschot

riny van brunschot zegt:
ik vind dat de nonnenvotten wel snel opgeeten moet worden wandt de anderedag kun je het niet meer eten, dan zijn ze hardt:)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Welke warme plaat bedoel je?Je kneed het deeg met je handen,rolt het dan uit op b.v de aanrecht.Heb je het deeg wel genoeg laten rijzen?Lees het recept nog een keer goed door dan moet het zeker lukken.Succes ermee,Marijke
jihan

jihan zegt:
ik heb het 2 keer gemaakt vandaag de eerste keer was mislukt omdat ik het deeg niet uit de kom had gehaald daarna heb ik het nog een keertje gedaan nu is die wel gelukt maar nog steeds niet naar wens ik weet niet wat ik fout doe nu zijn ze wel beter gelukt maar het deeg rijst niet genoeg (misschien door de warme plaat hoe houd je die warm, of mag ik geen deegroller of mixer gebruiken ik weet het niet graag heb ik wat hulp sorry dat ik geen keuken prinses ben.:(
bobbeltje

bobbeltje zegt:
De basterdsuiker komt onder het deeg,en de suiker is om over de nonnenvotten te strooien als ze klaar zijn.Groetjes Marijke
jihan

jihan zegt:
goeie dag ik heb een vraagje over de basterdsuiker wanneer word die gebruikt want ik zie op het recept twee keer suiker staan of word het op volgorden van het boodschappen lijstje het ook gebruikt graag hoor ik van u alvast bedankt:p