Recept
« Terug naar recepten
Nonnenvotten
PT90M
Nonnenvotten
Een heerlijk nonnenvotten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nonnenvotten te bereiden
Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem en giet er de gistoplossing in. Smelt de boter en doe de gesmolten boter bij de gistoplossing. Breek er daarna 2 eieren in en voeg de suiker toe. Maak vanuit het midden, scheutje voor scheutje de rest van de melk bijschenkend een mooi soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur op een warme plaats rijzen. Rol het deeg daarna op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een niet te dunne lap en snijd deze lap in smalle repen. Leg in deze repen voorzichtig een losse knoop en laat het deeg nog 15 min. rijzen. Verhit een pan frituurvet of olie tot die begint te dampen (170 graden), laat de nonnenvotten voorzichtig in het vet glijden en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal de nonnenvotten vervolgens uit het vet en bestrooi ze met suiker. Ze kunnen zowel koud als warm gegeten worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
frans zegt:
riny van brunschot zegt:
bobbeltje zegt:
jihan zegt:
bobbeltje zegt:
johnij zegt: