Recept
« Terug naar recepten
Nonnevotten
PT60M
Nonnevotten
Een heerlijk nonnevotten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Albert Willems
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
±8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn vrouw Hanny
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nonnevotten te bereiden
Maak de melk lauw warm.
Gebruik hiervan een gedeelte, om de gist in aan te maken.
Boter zacht maken, maar niet smelten.
Maak een kuiltje in het meel en giet daar het gistmengsel in met de suiker, de zachte boter en de rest van de melk.
Meng tot een deeg en als die samen begint te hangen, voeg dan het zout toe.
Het deeg flink kneden, totdat het niet meer plakt en zonodig, voeg wat bloem toe.
Laat het deeg afgedekt op een warme plaats rijzen tot ongeveer de dubbele volume.
Verdeel het dan in ongeveer 16 gelijke delen en rol dan met de handen deze stukjes deeg tot een rolletje van ± 30 cm lang en verstengel die dan in een knoop.
Laat ze dan nog een keer rijzen, totdat ze weer flink gerezen zijn.
Verwarm het vet/olie tot 180°C en bak de nonnevotten aan weerskanten goudbruin en laat ze daarna uitlekken in een zeef of op keukenpapier.
Meng de kristalsuiker en de kaneel en rol de nonnevotten dan hierdoor.
Gebruik hiervan een gedeelte, om de gist in aan te maken.
Boter zacht maken, maar niet smelten.
Maak een kuiltje in het meel en giet daar het gistmengsel in met de suiker, de zachte boter en de rest van de melk.
Meng tot een deeg en als die samen begint te hangen, voeg dan het zout toe.
Het deeg flink kneden, totdat het niet meer plakt en zonodig, voeg wat bloem toe.
Laat het deeg afgedekt op een warme plaats rijzen tot ongeveer de dubbele volume.
Verdeel het dan in ongeveer 16 gelijke delen en rol dan met de handen deze stukjes deeg tot een rolletje van ± 30 cm lang en verstengel die dan in een knoop.
Laat ze dan nog een keer rijzen, totdat ze weer flink gerezen zijn.
Verwarm het vet/olie tot 180°C en bak de nonnevotten aan weerskanten goudbruin en laat ze daarna uitlekken in een zeef of op keukenpapier.
Meng de kristalsuiker en de kaneel en rol de nonnevotten dan hierdoor.
lekkerbekske zegt: