Recept
« Terug naar recepten
Noordzeekrab met appel en venkel
PT60M
Noordzeekrab met appel en venkel
Een heerlijk noordzeekrab met appel en venkel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noordzeekrab met appel en venkel te bereiden
Maak een court-bouillon: laat ui, selder, tijm, laurier, peper en zout gedurende 15 minuten koken in ruim water.
Voeg dan de krabben toe.
Laat 15 minuten koken en laat de krabben vervolgens afkoelen in het kookvocht.
Maak de krabben leeg en houd het krabvlees bij.
Schil de appel, snijd in piepkleine stukjes en besprenkel met citroensap.
Snijd de venkel ook in piepkleine stukjes.
Meng krab, venkel, appel en mayonaise.
Laat afkoelen in de koelkast en serveer met een goede salade.
Voeg dan de krabben toe.
Laat 15 minuten koken en laat de krabben vervolgens afkoelen in het kookvocht.
Maak de krabben leeg en houd het krabvlees bij.
Schil de appel, snijd in piepkleine stukjes en besprenkel met citroensap.
Snijd de venkel ook in piepkleine stukjes.
Meng krab, venkel, appel en mayonaise.
Laat afkoelen in de koelkast en serveer met een goede salade.