Recept
« Terug naar recepten
Noordzeetong in sinaasappelsaus
PT35M
Noordzeetong in sinaasappelsaus
Een heerlijk noordzeetong in sinaasappelsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noordzeetong in sinaasappelsaus te bereiden
Drie sinaasappelen persen en een beetje sinaasappelschil heel fijn snijden. De resterende sinaasappel in partjes verdelen en zoveel mogelijk wit van de schil wegsnijden.
Een marinade maken van het sinaasappelsap, wat fijngesnipperde sinaasappelschil, de gehakte uien, de peterselie en een weinig peper en zout. De tongfilets hierin 20 minuten in de koelkast marineren.
De tongfilets uit de marinade halen en op een bakplaat schikken, er kleine klontjes boter over verdelen en onder de hete ovengrill 6 minuten roosteren. Halverwege de tongfilets omdraaien.
De marinade tot de helft inkoken, binden met 1 koffielepel maiszetmeel en op smaak brengen met peper en zout. De saus zeven en de slareepjes toevoegen.
De geroosterde tongfilets op een verwarmde schotel schikken, overgieten met de saus en garneren met de partjes sinaasappel en toefjes dille. Serveren met rijst of deegwaren.