Recept
« Terug naar recepten
Noordzeetong met gerookte zalm en basilicum
PT45M
Noordzeetong met gerookte zalm en basilicum
Een heerlijk noordzeetong met gerookte zalm en basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noordzeetong met gerookte zalm en basilicum te bereiden
Klop de noordzeetongfilets voorzichtig plat en beleg elke filet aan één zijde met gerookte zalm. Strooi er vers gehakte basilicumblaadjes over. Rol de filets op en verpak ze elk in een met boter ingevet stuk aluminiumfolie. Kook de rollades 20 minuten. Blancheer de spinazie en leg ze tot gebruik in koud water. Maak voor de nolly pratsaus de sjalotjes schoon en hak ze zeer fijn. Laat op een pan op het vuur de nolly prat, witte wijn, visbouillon en de gehakte sjalotjes tot een stroperige massa inkoken. Druk deze massa door een fijne zeef en voeg dan de room toe. Laat dit weer inkoken tot er een gebonden massa is verkregen. Kruid deze met zout en witte peper.
sylviadewit zegt: