Recept
« Terug naar recepten
Noorse vistaart
PT80M
Noorse vistaart
Een heerlijk noorse vistaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noorse vistaart te bereiden
De ingrediënten voor het deeg vermengen en kneden. Afgedekt 30 minuten in de koelkast zetten. Dan op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een cirkel en hiermee een ingevette bakvorm van 24 centimeter bekleden. De oven voorverwarmen op 200 graden. De ui schoonmaken, snipperen en in de boter glazig laten worden. De eieren los kloppen. Créme fraïche, broodkruimels, stukjes vis en citroensap toevoegen en op smaak brengen met zout. In de vorm doen en gladstrijken. De taart onder in de oven 40 minuten bakken. Voor het serveren wat laten afkoelen. Garneren met uiringen, kaviaar, citroen en dille.