Recept
« Terug naar recepten
Nootjes van tonijn met citroengras, mousseline van borlottibonen, Russische sigaret met marjolein
PT30M
Nootjes van tonijn met citroengras, mousseline van borlottibonen, Russische sigaret met marjolein
Een heerlijk nootjes van tonijn met citroengras, mousseline van borlottibonen, russische sigaret met marjolein recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nootjes van tonijn met citroengras, mousseline van borlottibonen, Russische sigaret met marjolein te bereiden
Snijd de plakken tonijn in balkjes van ca. 5 x 2 cm.
Kook de geweekte bonen gaar in de bouillon met laurier en kruidnagel en laat het stukje zwoerd meekoken. Kook de bonen gaar in ongeveer 2 tot 2,5 uur totdat al het vocht is opgeslorpt en de bonen beginnen te barsten.
Vis de specerijen en zwoerd uit het bonenmengsel en pureer de bonen in de keukenmachine tot een puree. Breng op smaak met zout en nootmuskaat en werk af met een scheut olijfolie.
Snijd het filodeeg in plakken van 5 x 5 cm, besmeer met olijfolie en bestrooi met grof gehakte marjolein. Rol ze strak op als een 'shaggie' en bak deze 'sigaretten' krokant in een hete oven op 200°C gedurende een 5-tal minuten.
Bak de tonijn ultra kort aan in arachide olie, de vis mag rauw blijven van binnen. Verdeel de tonijnreepjes in 3 porties en rijg de porties aan de spriet citroengras.
Schep de bonenpuree in het midden van 4 voorverwarmde borden, leg de vis er op en vervolgens de krokante 'sigaret'. Verkruimel het gedroogde spek en strooi dat er overheen.
Kook de geweekte bonen gaar in de bouillon met laurier en kruidnagel en laat het stukje zwoerd meekoken. Kook de bonen gaar in ongeveer 2 tot 2,5 uur totdat al het vocht is opgeslorpt en de bonen beginnen te barsten.
Vis de specerijen en zwoerd uit het bonenmengsel en pureer de bonen in de keukenmachine tot een puree. Breng op smaak met zout en nootmuskaat en werk af met een scheut olijfolie.
Snijd het filodeeg in plakken van 5 x 5 cm, besmeer met olijfolie en bestrooi met grof gehakte marjolein. Rol ze strak op als een 'shaggie' en bak deze 'sigaretten' krokant in een hete oven op 200°C gedurende een 5-tal minuten.
Bak de tonijn ultra kort aan in arachide olie, de vis mag rauw blijven van binnen. Verdeel de tonijnreepjes in 3 porties en rijg de porties aan de spriet citroengras.
Schep de bonenpuree in het midden van 4 voorverwarmde borden, leg de vis er op en vervolgens de krokante 'sigaret'. Verkruimel het gedroogde spek en strooi dat er overheen.
fijnproever zegt: