Recept
« Terug naar recepten
Normandisch soepje met oester en mossel
PT60M
Normandisch soepje met oester en mossel
Een heerlijk normandisch soepje met oester en mossel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Normandisch soepje met oester en mossel te bereiden
Spoel de mosselen onder de kraan. Snij de sjalotten in ringen en pel 4 knoflooktenen.
Zweet sjalotten aan, met olijfolie, in een grote pan. Op het laatst de geplette knoflook tenen en de peterselie erbij doen.
Schoongemaakte mosselen erbij, opvullen met een halve fles cider en met deksel op de pan, de mosselen, bijna gaar koken. Mosselen uit het vocht halen en uit de schelp, in een zeef laten uitlekken. Vocht nog even doorkoken, zeven door kaasdoek, en apart houden.
Ondertussen de oesters openmaken. Het vocht opvangen. Oesters controleren op gruis en in een zeefje laten uitlekken.
Oestervocht door een kaasdoek zeven.
Bleekselder schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Wortel schillen en in brunoise snijden. Wortel brunoise en bleekselder beetgaar koken in de visfond. Apart zetten.
Mossel- en oesterwater met de visfond en crème fraîche inkoken tot ca. 1,5 liter. Eventueel binden met bloem.
Let op, geen zout toevoegen, daar het mossel- en oesterwater al zout is.
Presentatie
Zet soepkoppen warm.
Snij het stokbrood en verdeel over broodmandjes.
Verwarm de soep, moet zeer heet zijn. Even opschuimen met de staafmixer.
Verdeel de mosselen, oesters, en groenten over de soepkoppen, opvullen met de soep en serveren met het stokbrood in mandjes.
Zweet sjalotten aan, met olijfolie, in een grote pan. Op het laatst de geplette knoflook tenen en de peterselie erbij doen.
Schoongemaakte mosselen erbij, opvullen met een halve fles cider en met deksel op de pan, de mosselen, bijna gaar koken. Mosselen uit het vocht halen en uit de schelp, in een zeef laten uitlekken. Vocht nog even doorkoken, zeven door kaasdoek, en apart houden.
Ondertussen de oesters openmaken. Het vocht opvangen. Oesters controleren op gruis en in een zeefje laten uitlekken.
Oestervocht door een kaasdoek zeven.
Bleekselder schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Wortel schillen en in brunoise snijden. Wortel brunoise en bleekselder beetgaar koken in de visfond. Apart zetten.
Mossel- en oesterwater met de visfond en crème fraîche inkoken tot ca. 1,5 liter. Eventueel binden met bloem.
Let op, geen zout toevoegen, daar het mossel- en oesterwater al zout is.
Presentatie
Zet soepkoppen warm.
Snij het stokbrood en verdeel over broodmandjes.
Verwarm de soep, moet zeer heet zijn. Even opschuimen met de staafmixer.
Verdeel de mosselen, oesters, en groenten over de soepkoppen, opvullen met de soep en serveren met het stokbrood in mandjes.
rola arke zegt: