Recept
« Terug naar recepten
Notenbrood
PT135M
Notenbrood
Heerlijk notenbrood
Recept van:
Dennis Jongkind
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Notenbrood te bereiden
De gist oplossen in een weinig lauw water. De bloem, samen met de melk en drievierde van het water met de gist, de boter en het zout tot een soepel deeg kneden. Indien nodig nog wat water toevoegen. Kneden tot het deeg goed loslaat van het werkvlak. Onder een doek een half uurtje laten rusten en er vervolgens voorzichtig de gehakte noten onderkneden. Nogmaals een half uurtje laten rusten en vervolgens een bol vormen met het deeg. Op een beboterde bakplaat leggen en nog 45 minuten laten rijzen onder een doek. Tenslotte in 30 minuten bakken in een hete oven van 225 graden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
vashta zegt:
Bij voorbaat dank.
Vriendelijke groeten vashta
derbyke zegt:
poeleke zegt:
Tony zegt: