Recept
« Terug naar recepten
Notenkarameltaart
PT200M
Notenkarameltaart
Een heerlijk notenkarameltaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Notenkarameltaart te bereiden
1. Roer voor het deeg de boter zacht met de poedersuiker. Doe er het amandelpoeder bij en ten slotte de gezeefde bloem en een snuifje zout. Kneed tot een stevig zanddeeg. Rol tot een bal, verpak in plasticfolie en laat een paar uur rusten in de koelkast.
2. Zet de helft van de suiker met een bodempje water en de glucose op een zacht vuurtje. Voeg de rest van de suiker toe als het mengsel kookt. Laat karameliseren en begin rustig te roeren zodra de suiker kleurt. Haal de pan van het vuur als de suiker goudbruin is. Breng intussen de room aan de kook en roer hem door de karamel. Laat even afkoelen en doe er dan de pecannoten bij.
3. rol het deeg uit en leg het in een beboterde bakvorm of lage bakring. Bak 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Laat afkoelen, strooi wat amandelpoeder op de bodem en giet er de pecannotenkaramel in. Laat afkoelen.
2. Zet de helft van de suiker met een bodempje water en de glucose op een zacht vuurtje. Voeg de rest van de suiker toe als het mengsel kookt. Laat karameliseren en begin rustig te roeren zodra de suiker kleurt. Haal de pan van het vuur als de suiker goudbruin is. Breng intussen de room aan de kook en roer hem door de karamel. Laat even afkoelen en doe er dan de pecannoten bij.
3. rol het deeg uit en leg het in een beboterde bakvorm of lage bakring. Bak 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Laat afkoelen, strooi wat amandelpoeder op de bodem en giet er de pecannotenkaramel in. Laat afkoelen.