KookJij

Notenzandkoekjes

Een heerlijk notenzandkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 50 stuks personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Notenzandkoekjes te bereiden

Laat de boter smelten en lichtjes goudbruin kleuren. Laat vervolgens weer opstijven. Hak de studentenhaver fijn. Meng met een snuifje zout en de bloem. Roer de boter romig met de fijne suiker. Voeg de pindaboter toe en roer zo glad mogelijk. Verdeel het deeg in vier gelijke porties en maak er rolletjes van 3,5 cm doorsnee van. Verpak ze in plasticfolie en zet te minste 3 uur in de koelkast. Bestrijk de deegrolletjes met losgeklopt eiwit en rol ze in de grove griessuiker. Snij in plakjes van 8 mm dik. Leg de koekjes (niet te dicht bijeen) op bakpapier, op 1 of 2 bakplaten. Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

branco

branco zegt:
pinakaas is pindaboter:)
marianne

marianne zegt:
bij je ingrediënten staat "pindaboter" maar iedereen kan zich vergissen zeker :p
lieke ripken

lieke ripken zegt:
waar haal ik pindaboter vandaan
/
/:)
marianne

marianne zegt:
pindaboter is hetzelfde als pindakaas en verkoopt men in tubes of potjes.:p
agatha

agatha zegt:
Beste Stephen lijkt me lekkere koekjes maar bedoel je met pindaboter pindakaas?