Recept
« Terug naar recepten
Notenzandkoekjes
PT35M
Notenzandkoekjes
Een heerlijk notenzandkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Stephen Goyers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
50 stuks personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Notenzandkoekjes te bereiden
Laat de boter smelten en lichtjes goudbruin kleuren. Laat vervolgens weer opstijven. Hak de studentenhaver fijn. Meng met een snuifje zout en de bloem. Roer de boter romig met de fijne suiker. Voeg de pindaboter toe en roer zo glad mogelijk. Verdeel het deeg in vier gelijke porties en maak er rolletjes van 3,5 cm doorsnee van. Verpak ze in plasticfolie en zet te minste 3 uur in de koelkast. Bestrijk de deegrolletjes met losgeklopt eiwit en rol ze in de grove griessuiker. Snij in plakjes van 8 mm dik. Leg de koekjes (niet te dicht bijeen) op bakpapier, op 1 of 2 bakplaten. Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
branco zegt: