KookJij

Oedang goreng

Een heerlijk oedang goreng recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oedang goreng te bereiden

Laat de diepgevroren garnalen langzaam ontdooien en spoel de garnalen onder stromend water goed af.
Maak ze droog met keukenpapier, snij ze aan de buikzijde open en haal het zwarte darmkanaal er voorzichtig uit.
Knip hierna de pootjes van de garnalen af, maar laat staart en schaal zitten.
Los in een kommetje, onder voortdurend roeren, het zout in het citroensap op.
Wrijf de garnalen in met dit mengsel en laat ze nog een kwartier staan.

Verhit olie in een wadjan.
Droog de garnalen, vlak voor het bakken , goed met keukenpapier af.
Bak de garnalen, onder voortdurend omscheppen, in de hete olie gedurende 5 min. gaar.
Doe ze in een vuurvaste schaalen zet ze weg.
Uitserveren:

Verwarm de garnalen, kort voor het opdienen, in hete oven.
Garnalen dienen aan tafel te worden gepeld.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst