Recept
« Terug naar recepten
Oedang goreng
PT40M
Oedang goreng
Een heerlijk oedang goreng recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oedang goreng te bereiden
Laat de diepgevroren garnalen langzaam ontdooien en spoel de garnalen onder stromend water goed af.
Maak ze droog met keukenpapier, snij ze aan de buikzijde open en haal het zwarte darmkanaal er voorzichtig uit.
Knip hierna de pootjes van de garnalen af, maar laat staart en schaal zitten.
Los in een kommetje, onder voortdurend roeren, het zout in het citroensap op.
Wrijf de garnalen in met dit mengsel en laat ze nog een kwartier staan.
Verhit olie in een wadjan.
Droog de garnalen, vlak voor het bakken , goed met keukenpapier af.
Bak de garnalen, onder voortdurend omscheppen, in de hete olie gedurende 5 min. gaar.
Doe ze in een vuurvaste schaalen zet ze weg.
Uitserveren:
Verwarm de garnalen, kort voor het opdienen, in hete oven.
Garnalen dienen aan tafel te worden gepeld.
Maak ze droog met keukenpapier, snij ze aan de buikzijde open en haal het zwarte darmkanaal er voorzichtig uit.
Knip hierna de pootjes van de garnalen af, maar laat staart en schaal zitten.
Los in een kommetje, onder voortdurend roeren, het zout in het citroensap op.
Wrijf de garnalen in met dit mengsel en laat ze nog een kwartier staan.
Verhit olie in een wadjan.
Droog de garnalen, vlak voor het bakken , goed met keukenpapier af.
Bak de garnalen, onder voortdurend omscheppen, in de hete olie gedurende 5 min. gaar.
Doe ze in een vuurvaste schaalen zet ze weg.
Uitserveren:
Verwarm de garnalen, kort voor het opdienen, in hete oven.
Garnalen dienen aan tafel te worden gepeld.