KookJij

Oek­ra­ïen­se kip kie­v

Een heerlijk oek­ra­ïen­se kip kie­v recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 610 kCal energie
31 Gram eiwit
25 Gram vet
64 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron: Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oek­ra­ïen­se kip kie­v te bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de knoflook, 1 eetlepels peterselie en peper en zout door 50 g boter.
Snijd de kipfilets als een envelopje open.
Vul ze met de kruidenboter.
Vouw goed dicht en zet vast met cocktailprikkers.
Doe het ei en paneermeel elk in een diep bord. Bestrooi de kip met peper en zout en haal achtereenvolgens door het ei en paneermeel.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kip in 15 minuten op middelhoog vuur gaar.
Snijd in plakken.
Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan.
Bak de paprika 10 minuten.
Giet de rijst af.
Voeg de rijst en de rest van de peterselie toe aan de paprika en bak 2 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over 4 borden en serveer met de kip kiev.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wimk

wimk zegt:
Lijkt me erg lekker en ga dit zeker binnenkort bereiden.;)