Recept
« Terug naar recepten
Oerapan
PT45M
Oerapan
Een heerlijk oerapan recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oerapan te bereiden
*Blancheer de groentes, zorg dat ze beet blijven houden.
*Doe in de blender de sambal, trassi, djahé, laos, sereh, limoensap, water, cocoscrème, suiker.
*Fruit de uien en knoflook aan en als de uien glazig zijn, laat de massa uit de blender meedoen.
*Wanneer het gehele mengsel echt lekker gaat geuren dan de gemalen klapper er bij doen en al omscheppend en roerend net niet bruin laten worden.
*Dit mengsel voorzichtig doch homogeen door de groentes mengen.
*Doe in de blender de sambal, trassi, djahé, laos, sereh, limoensap, water, cocoscrème, suiker.
*Fruit de uien en knoflook aan en als de uien glazig zijn, laat de massa uit de blender meedoen.
*Wanneer het gehele mengsel echt lekker gaat geuren dan de gemalen klapper er bij doen en al omscheppend en roerend net niet bruin laten worden.
*Dit mengsel voorzichtig doch homogeen door de groentes mengen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Jan A.:)
deuxchapeaux zegt:
Terima kasih tukang makan yang enak-enak,memberi salam ramah,Jan A.:?
mia7 zegt:
Probeer het dit jaar weer ,ik heb nog zaden.Misschien was het weer niet mee enerzijds denk ik ,hadden wij prima weer hier voor !
djmagich zegt: