Recept
« Terug naar recepten
Oesters met tomatengranite
PT30M
Oesters met tomatengranite
Een heerlijk oesters met tomatengranite recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oesters met tomatengranite te bereiden
Meng het tomatensap met de worcestersaus en tabasco en breng op smaak met peper en zout. Schenk het sap in een platte afsluitbare plastic bak. Zet de bak in de vriezer en roer het aan vriezende sap om het uur door met een vork, zodat er rul ijs ontstaat. Zet de Champagneglazen in de koeling. Steek de oesters open met een oestermes en haal eventuele stukjes schelp van het vlees. Leg in elk Champagneglas 2 oester en schep hierop een flinke lepel tomatenijs. Garneer elk glas met een zwarte olijf en een blaadje basilicum. Serveer deze hartige spoom met een ijslepel.