Recept
« Terug naar recepten
Oesters op 3 manieren
PT40M
Oesters op 3 manieren
Een heerlijk oesters op 3 manieren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oesters op 3 manieren te bereiden
Maak de oesters met een oestermes open.
Voor de gebakken oesters moet u de oesters uit de schelp halen en op een zeefje leggen. Vang wel het oestervocht op. Doe hetzelfde voor de gegratineerde oesters.
Oesters naturel:
De opengemaakte oester los snijden van de schelp (sluitspiertje).
Creme fraiche iets opkloppen en met de kaviaar presenteren bij de oester.
Oesters gebakken:
De losgemaakte oester licht bloemen en in boter bakken.
De oester terug in de schelp leggen.
Voeg bij de bakboter de fijne groenten en de spekjes (even doorbakken). Afblussen met het opgevangen oestervocht.
Lepel dit mengsel over de oester.
Oesters gegratineerd:
Pocheer de oesters in het opgevangen oestervocht.
Leg de oesters terug in de schelp.
Lepel de Hollandaise saus over de oesters en gratineer ze in de oven.
Voor de gebakken oesters moet u de oesters uit de schelp halen en op een zeefje leggen. Vang wel het oestervocht op. Doe hetzelfde voor de gegratineerde oesters.
Oesters naturel:
De opengemaakte oester los snijden van de schelp (sluitspiertje).
Creme fraiche iets opkloppen en met de kaviaar presenteren bij de oester.
Oesters gebakken:
De losgemaakte oester licht bloemen en in boter bakken.
De oester terug in de schelp leggen.
Voeg bij de bakboter de fijne groenten en de spekjes (even doorbakken). Afblussen met het opgevangen oestervocht.
Lepel dit mengsel over de oester.
Oesters gegratineerd:
Pocheer de oesters in het opgevangen oestervocht.
Leg de oesters terug in de schelp.
Lepel de Hollandaise saus over de oesters en gratineer ze in de oven.