KookJij

Oesters op 3 manieren

Een heerlijk oesters op 3 manieren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oesters op 3 manieren te bereiden

Maak de oesters met een oestermes open.
Voor de gebakken oesters moet u de oesters uit de schelp halen en op een zeefje leggen. Vang wel het oestervocht op. Doe hetzelfde voor de gegratineerde oesters.
Oesters naturel:
De opengemaakte oester los snijden van de schelp (sluitspiertje).
Creme fraiche iets opkloppen en met de kaviaar presenteren bij de oester.
Oesters gebakken:
De losgemaakte oester licht bloemen en in boter bakken.
De oester terug in de schelp leggen.
Voeg bij de bakboter de fijne groenten en de spekjes (even doorbakken). Afblussen met het opgevangen oestervocht.
Lepel dit mengsel over de oester.
Oesters gegratineerd:
Pocheer de oesters in het opgevangen oestervocht.
Leg de oesters terug in de schelp.
Lepel de Hollandaise saus over de oesters en gratineer ze in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst