Recept
« Terug naar recepten
Oliebollen met kaas en rivierkreeft
PT60M
Oliebollen met kaas en rivierkreeft
Een heerlijk oliebollen met kaas en rivierkreeft recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Snacks - Koud
- > Speciale gelegenheden - Oud & Nieuw
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oliebollen met kaas en rivierkreeft te bereiden
De rivierkreeftjes overlangs doormidden snijden. Alle ingrediënten uit opgave t/m zout mengen. Met een vochtige theedoek de beslagkom afdekken en op een warme plaats een half uurtje laten rusten. Frituurolie aanzetten op 180°C (ik gebruik hier zonnebloemolie voor). Met een lepel steeds 4 tot 5 oliebolletjes ongeveer 4 minuten bakken.
Serveren met chilisaus. (De variant mango-ananas is hierbij heerlijk fris)
Serveren met chilisaus. (De variant mango-ananas is hierbij heerlijk fris)