Recept
« Terug naar recepten
Oma's gehaktballen
PT45M
Oma's gehaktballen
Een heerlijk oma's gehaktballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
rebecca smeets
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
familie recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oma's gehaktballen te bereiden
Breng water aan de kook.
Snijd de ui in blokjes.
Doe alle ingrediënten in de kom en meng het met met je handen tot het gehakt stevig aanvoelt om een gehaktbal mee te maken, maak de gehaktballen rond (dus niet plat slaan). Doe nu de gehaktballen in het kokend water met behulp van de juslepel. Wacht tot de gehaktballen boven drijven dan zijn ze namelijk gaar en kun je ze eruit halen, doe dit met alle gehaktballen. Nu alle gehaktballen eruit zijn kun je het water wegschudden of eventueel bewaren als bouillon. Zet de pan op het vuur en verhit de boter hierin en bak de gehaktballen tot de gewenste kleur. Mocht je teveel gehaktballen draaien kun je ze invriezen ( nog voordat ze het water ingaan!).
Snijd de ui in blokjes.
Doe alle ingrediënten in de kom en meng het met met je handen tot het gehakt stevig aanvoelt om een gehaktbal mee te maken, maak de gehaktballen rond (dus niet plat slaan). Doe nu de gehaktballen in het kokend water met behulp van de juslepel. Wacht tot de gehaktballen boven drijven dan zijn ze namelijk gaar en kun je ze eruit halen, doe dit met alle gehaktballen. Nu alle gehaktballen eruit zijn kun je het water wegschudden of eventueel bewaren als bouillon. Zet de pan op het vuur en verhit de boter hierin en bak de gehaktballen tot de gewenste kleur. Mocht je teveel gehaktballen draaien kun je ze invriezen ( nog voordat ze het water ingaan!).
Mijn kookverhaal (rebecca smeets)
Dit recept heb ik van mijn opa & oma gekregen. Mijn opa & oma hadden vroeger een friture en opa stond in de keuken en het recept is oorspronkelijk van de moeder van mijn oma, toen ik geboren werd kwamen ze op het idee om de gehaktballen oma's gehaktballen te noemen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
pfm Vossaert zegt:
Frans zegt:
Ben benieuwd wat de normale gehaktbal smaak doet?
Wie reageert naar mij.:p
truitje zegt:
De Abt zegt: