Recept
« Terug naar recepten
Omelet Arcen
PT40M
Omelet Arcen
Een heerlijk omelet arcen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet Arcen te bereiden
Spoel de groene kruidenaf onder stromend water, dep ze droog, rits de blaadjes van de stengeltjes en hak de blaadjes fijn.
Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
Schil en gaar de aspergepunten volgens het basisrecept(hou de nagaartijd zo kort dat de punten nog beet hebben).
Maak intussen de de roomsaus.
Breek de eieren in een beslagkom, klop ze los en klop er een scheutje room en naar smaak vergemalen witte peper en zout door.
Til de aspergepunten met de theedoek uit het kooknat en laat ze goed uitlekken.
Verhit in een wokpan wat olijfolie en wok hierin de aspergpunten.
Voeg er de groene kruiden en lente-uiringetjes aan toe.
Verhit in een koekenpan wat boter en bak van een kwart van de losgeklopte eieren een omelet.
Schuif de omelet op een bord, leg er een kwart van de aspergepsunten op, lepel er een kwart van de roomsaus over en klap de omelet dicht.
Hoe de omelet warm.
Bak ook de drie overige omeletten op dezelfde manier.
Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
Schil en gaar de aspergepunten volgens het basisrecept(hou de nagaartijd zo kort dat de punten nog beet hebben).
Maak intussen de de roomsaus.
Breek de eieren in een beslagkom, klop ze los en klop er een scheutje room en naar smaak vergemalen witte peper en zout door.
Til de aspergepunten met de theedoek uit het kooknat en laat ze goed uitlekken.
Verhit in een wokpan wat olijfolie en wok hierin de aspergpunten.
Voeg er de groene kruiden en lente-uiringetjes aan toe.
Verhit in een koekenpan wat boter en bak van een kwart van de losgeklopte eieren een omelet.
Schuif de omelet op een bord, leg er een kwart van de aspergepsunten op, lepel er een kwart van de roomsaus over en klap de omelet dicht.
Hoe de omelet warm.
Bak ook de drie overige omeletten op dezelfde manier.