Recept
« Terug naar recepten
Omelet met aardappel en chorizo
PT30M
Omelet met aardappel en chorizo
Een heerlijk omelet met aardappel en chorizo recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jamie Oliver
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet met aardappel en chorizo te bereiden
1. Verwarm de oven op de hoogste stand voor of laat de grill goed heet worden. Leg de aardappelen in een pan kokend gezouten water, laat ze zachtjes gaarkoken, laat ze in een vergiet uitlekken en goed droogdampen. Klop de eieren met een vork los in een grote kom, breng ze royaal op smaak met zout en peper en zet de kom even aan de kant.
2. Verhit een ovenvaste koekenpan met antiaanbaklaag, doorsnee 20 cm, op het vuur. Doe de plakjes chorizo en stukjes aardappel in de pan. De chorizo begint direct luid sissend zijn heerlijk gekruide vet en specerijen af te geven. Schep, wanneer alles lekker goudbruin en krokant is, de pan met een schuimspaan leeg en zet aardappelen en vlees even aan de kant. Strooi de rozemarijnblaadjes in het hete vet. De blaadjes krullen op zodra ze in het vet vallen. Giet er direct de losgeklopte eieren bij en verdeel er de stukjes chorizo en aardappel over. Zet de hele pan in de voorverwarmde oven of onder de grill tot de omelet vanboven mooi goudbruin is en vanbinnen gestold.
3. Meng ondertussen de sjalot met wat citroensap, zout en peper en een flinke scheut extra vierge olijfolie in een kom. Kneed de sjalotringen met je vingers om ze een beetje zacht te maken en meng er de peterselieblaadjes door. Strooi voor het serveren een beetje van dit mengsel over de omelet en ga aan tafel.
2. Verhit een ovenvaste koekenpan met antiaanbaklaag, doorsnee 20 cm, op het vuur. Doe de plakjes chorizo en stukjes aardappel in de pan. De chorizo begint direct luid sissend zijn heerlijk gekruide vet en specerijen af te geven. Schep, wanneer alles lekker goudbruin en krokant is, de pan met een schuimspaan leeg en zet aardappelen en vlees even aan de kant. Strooi de rozemarijnblaadjes in het hete vet. De blaadjes krullen op zodra ze in het vet vallen. Giet er direct de losgeklopte eieren bij en verdeel er de stukjes chorizo en aardappel over. Zet de hele pan in de voorverwarmde oven of onder de grill tot de omelet vanboven mooi goudbruin is en vanbinnen gestold.
3. Meng ondertussen de sjalot met wat citroensap, zout en peper en een flinke scheut extra vierge olijfolie in een kom. Kneed de sjalotringen met je vingers om ze een beetje zacht te maken en meng er de peterselieblaadjes door. Strooi voor het serveren een beetje van dit mengsel over de omelet en ga aan tafel.