Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo september 2011.
Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Omelet met zoete aardappel
PT20M
Omelet met zoete aardappel
Een heerlijk omelet met zoete aardappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet met zoete aardappel te bereiden
Kluts de eikes met room en kruid goed met peper en zout.
Aardappel in dunne schijven snijden.
De tomaatjes halveren.
Ajuin in twee snijden en in ringen snijden.
Laat boter smelten in de pan ajuin een beetje aanstoven voeg de tomaatjes toe en aardappel evenzeer kruiden.
Voeg de eimassa toe en laat op een zacht vuur een beetje stollen tot het eitje van de bodem van de pan loskomt.
Zet nu onder de grill en laat volledig stollen.
Serveer zeer warm met een dikke snede boeren boterham.
Aardappel in dunne schijven snijden.
De tomaatjes halveren.
Ajuin in twee snijden en in ringen snijden.
Laat boter smelten in de pan ajuin een beetje aanstoven voeg de tomaatjes toe en aardappel evenzeer kruiden.
Voeg de eimassa toe en laat op een zacht vuur een beetje stollen tot het eitje van de bodem van de pan loskomt.
Zet nu onder de grill en laat volledig stollen.
Serveer zeer warm met een dikke snede boeren boterham.