Recept
« Terug naar recepten
Omelette Siberienne - gebakken ijs
PT30M
Omelette Siberienne - gebakken ijs
Een heerlijk omelette siberienne - gebakken ijs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Kinderen - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Herman den Boer - AD 241211
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelette Siberienne - gebakken ijs te bereiden
Leg een laag lange vingers of plakken cake op de bodem van de schaal.
Smeer daarop een laag roomijs en leg daarop weer een laag lange vingers of plakken cake.
Daarop komt weer een ijslaag en daarop weer een laag lange vingers of cake.
Als laatste laag weer een ijslaag.
Maak een beslagkom of een bekken met behulp van een citroen goed vetvrij.
Doe de eiwitten met de suiker erin en verwarm au bain-marie.
Klop de massa een paar minuten als het mengsel tussen de 50-60°C is.
Klop rustig door en laat ondertussen het mengsel afkoelen.
Klop als het mengsel koud is nog even hard, tot het eiwit goed stijf is.
Smeer de ijsomelet rondom - ook de bovenkant - in met het stijf geslagen eiwit.
Je kunt de omelet besprenkelen met de Grand Marnier of de Cointreau en deze vervolgens aansteken zodat je de omelet flambeert.
Of zet hem even een paar minuten in een hete oven, zodat het eiwit kleurt.
Kortom, een imposant dessert voor de Kerstdagen!
Smeer daarop een laag roomijs en leg daarop weer een laag lange vingers of plakken cake.
Daarop komt weer een ijslaag en daarop weer een laag lange vingers of cake.
Als laatste laag weer een ijslaag.
Maak een beslagkom of een bekken met behulp van een citroen goed vetvrij.
Doe de eiwitten met de suiker erin en verwarm au bain-marie.
Klop de massa een paar minuten als het mengsel tussen de 50-60°C is.
Klop rustig door en laat ondertussen het mengsel afkoelen.
Klop als het mengsel koud is nog even hard, tot het eiwit goed stijf is.
Smeer de ijsomelet rondom - ook de bovenkant - in met het stijf geslagen eiwit.
Je kunt de omelet besprenkelen met de Grand Marnier of de Cointreau en deze vervolgens aansteken zodat je de omelet flambeert.
Of zet hem even een paar minuten in een hete oven, zodat het eiwit kleurt.
Kortom, een imposant dessert voor de Kerstdagen!
Ron zegt: