KookJij

Ontbijtkoek

Een heerlijk ontbijtkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: - personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eta
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ontbijtkoek te bereiden

Zeef de bloem met zout, bakpoeder, suiker en kruiden.
Voeg de zachte boter toe en roer hiervan met de karnemelk een dik-vloeibaar, gelijkmatig deeg.
Breng dit in de vorm.
Ovenstand: 180°C.
Baktijd 40-50 min.
Controleer 5 min. voordat de baktijd is verstreken met een houten prikker of de koek gaar is,er mag geen deeg aan de prikker blijven kleven, een vingerdruk in de bovenzijde van de koek mag slechts kort zichbaar blijven.
Laat de koek even buiten de vorm uitdampen,
daarna in de dichtgedekte vorm geheel koud laten worden om onnodig uitdrogen te voorkomen.
Daarna in een goed afgesloten broodschaal.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Zelf heb ik de ontbijtkoek nog niet gebakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Wat leuk !! Ik ben benieuwd Lara :)
Lara

Lara zegt:
Hij zit in de oven ! nog 30 minutjes wachten. Ik heb inplaats van boter, magere kwark gebruikt, heb dit wel vaker gedaan. Ik zal na afloop zeggen of het smaakt & de magere kwark een optie is !
mia7

mia7 zegt:
Sorry voor de tik fouten.Zal niet gebeuren in het recept ;)
mia7

mia7 zegt:
Hanss ! wat geweldig dat de koek is gelukt !
Proficiat ,ik vindt het altijd een heel gebeuren het eind resultaat :D.

Ik heb een recept van botterkoekjes,
Het recept is van 1910.
Ik heb het opgezoht ,en dit recept bestaat nog steeds.
Morgen zal ik het recept plaatsen.

Vriendelijke Groet Mia

hanssoepkip

hanssoepkip zegt:
Hallo Miaeen wat late reactie over de ontbijtkoek,de 3" poging is gelukt hoera heb gewone melk gebruikt en licht bruine basterd suiker en wat langer gebakken 65 minuten prima smaak nogmaals bedankt groetjes Hans ps heb je eventueel een recept voor bitterkoekjes vast bedankt.:p
Hélène

Hélène zegt:
Sorry hoor, dat was mij niet erg duidelijk, maar goed ben nu helemaal op de hoogte.
Thanks.;)
mia7

mia7 zegt:
Hallo Wieske,stippie zegt het al,licht bruine basterd suiker.

Ja Stippie met melk gaat het ook,
Wat fijn dat hij gelukt is en goed van smaak is .Geweldig ;)

Ik ga hem in het weekend maken..

Groetjes allemaal,

Mieja
stippie

stippie zegt:
Licht bruine basterd suiker is dat.
h_wieske

h_wieske zegt:
Mischien een stomme vraag :(
Wat moet ik me bij gele basterdsuiker voorstellen en is het gewoon in de winkel verkrijgbaar? Nog nooit van gele basterdsuiker gehoord, wel van witte en bruine.
stippie

stippie zegt:
Nou, hier gelukt hoor, makkie, uh hij is wel super lekker, heb wel met melk gedaan trouwens, ik had geen karne.
mia7

mia7 zegt:
O wat fijn stippie.
Ik ben erg benieuwd !

Hans,hoeveel langer moest jij het nog bakken ?

Laten jullie mij weten hoe hij is geworden ?:)
stippie

stippie zegt:
Hij gaat zo de oven in, deeg was lekker;)
hanssoepkip

hanssoepkip zegt:
Bedankt Mia, de eerste is mislukt misschien met de aanvulling gaat het wel goed. Het moet wel wat langer bakken. Ik heb de karnemelk gevonden, het heet in engels butter milk groetjes Hans:p
mia7

mia7 zegt:
Graag gedaan ! Grietje :)
grietje56

grietje56 zegt:
Lijkt me super! Ga het ook zeker proberen. Djw Mia7