Recept
« Terug naar recepten
Oosters noedelsoepje met haddock
PT35M
Oosters noedelsoepje met haddock
Een heerlijk oosters noedelsoepje met haddock recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosters noedelsoepje met haddock te bereiden
Snijd de selder en de wortelen in dunne staafjes. Kook de groenten 5 minuten in kokend gezouten water en giet ze dan af.
Snijd de stam van de broccoli in staafjes. Kook 4 minuten in kokend gezouten water, giet af en spoel de groente met koud water om de mooie groene kleur te behouden.
Meng de kippenfond, de vissaus en de sojasaus. Breng aan de kook, voeg de groenten toe en laat de soep op een laag vuur 10 minuten zacht sudderen.
Knip de glasnoedels in stukjes en laat ze even weken in warm water tot ze mooi gezwollen zijn. Giet af en voeg ze bij de soep.
Warm de gerookte schelvisfilets in een pan met antikleeflaag in wat olijfolie op, leg ze in de noedelsoep en werk af met fijngesneden koriander.
Snijd de stam van de broccoli in staafjes. Kook 4 minuten in kokend gezouten water, giet af en spoel de groente met koud water om de mooie groene kleur te behouden.
Meng de kippenfond, de vissaus en de sojasaus. Breng aan de kook, voeg de groenten toe en laat de soep op een laag vuur 10 minuten zacht sudderen.
Knip de glasnoedels in stukjes en laat ze even weken in warm water tot ze mooi gezwollen zijn. Giet af en voeg ze bij de soep.
Warm de gerookte schelvisfilets in een pan met antikleeflaag in wat olijfolie op, leg ze in de noedelsoep en werk af met fijngesneden koriander.